لايف ستايل

في فن

مشاهير

قصة أغنية كتبها الأبنودي ولحنها محمد رحيم وبكى محمد منير أثناء غنائها

قصة أغنية كتبها الأبنودي ولحنها محمد رحيم وبكى محمد منير أثناء غنائها

klyoum.com

كشف الملحن الراحل محمد رحيم كواليس صناعة إحدى الأغاني التي تعاون فيها مع الشاعر الكبير عبد الرحمن الأبنودي، و"الكينج" محمد منير.

وقال محمد رحيم خلال لقائه مع قناة الوثائقية: "أغنية قلبي ما يشبهنيش قصتها غريبة، لقيت الخال عبد الرحمن الأبنودي بيكلمني الساعة 2 بالليل وبيقول إلحق عملت أغنية غريبة. الأغنية من أعمق وأهم الأغاني الفلسفية اللي اتكتبت في التاريخ".

وأضاف محمد رحيم: "الأغنية بتتكلم عن صراع بين الراجل الكبير في السن المجرب اللي عنده خبرة، ونفس الشخص قلبه قلب طفل صغير، وفي خناقة بين القلب والعقل أو القلب والشكل عند نفس الشخص طول الوقت".

وتابع: "فضلت من الساعة 2 للفجر معملتش اللحن، لكن عارف إن في هدية حلوة جاتلي النهاردة، وعملتها بعد الفجر".

أوضح محمد رحيم أن محمد منير تأثر بكلمات الأغنية قائلا: "حصل موقف رهيب، منير وإحنا بنسجل الأغنية في الأستوديو وقف قدام الميكروفون، وعند حتة من الأغنية بتقول أصدق كتير مني وأجرأ كتير مني بكى بكا رهيب، لأن كلام الأغنية ينطبق عليه".

وأكمل محمد رحيم: "مهندس الصوت مسح التراك اللي فيه بكا محمد منير، قلت له إنت مجنون، إنت مش شايف إحساسه، ورجعنا التراك بسرعة واستعملته، وفي آخر الغنوة هتلاقوا دموع بجد".

يذكر أن محمد رحيم رحل عن عالمنا في الساعات الأولى من صباح السبت 23 نوفمبر.

وكان الفنان محمد رحيم تعرض لوعكة صحية منذ أشهر، في يوليو الماضي، وكشفت أنوسة كوتة مدربة الأسود، زوجته عن دخوله العناية المركزة بعد تعرضه لأزمة صحية.

*المصدر: في فن | filfan.com
لايف ستايل على مدار الساعة

حقوق التأليف والنشر © 2025 موقع كل يوم

عنوان: Armenia, 8041, Yerevan
Nor Nork 3st Micro-District,

هاتف:

البريد الإلكتروني: admin@klyoum.com